Terug naar overzicht

Wonen in Wyck

toekomstige hotspot in Maastricht: Maussen


Wie recentelijk langs voormalig warenhuis Maussen in de Wycker Brugstraat in Maastricht liep, is het zeker niet ontgaan: hier wordt gewerkt aan een bijzonder project. Onlangs is gestart met een volledige transformatie en renovatie van dit Rijksmonument. Het object zal in de toekomst ruimte bieden aan vijftien luxe stadsappartementen en een commerciële ruimte op de begane grond. Toen duidelijk werd dat de laatste huurder zou gaan vertrekken, zijn wij begonnen met de plannen om het voormalig warenhuis weer nieuw leven in te blazen. Na een uitvoerige haalbaarheidsstudie is gekozen voor het huidige concept: vijftien luxe stadsappartementen en een commerciële ruimte op de begane grond.


authenthieke elementen

Uitgangspunt bij deze transformatie is het behoud van zoveel mogelijk authentieke elementen. Zo blijven de originele stalen raamkozijnen door restauratie behouden, worden de authentieke betonnen kolommen zichtbaar gemaakt en wordt de luifel op fraaie wijze hersteld. De appartementen zullen boven twee verschillende monumentale objecten komen te liggen. Dit verschil in bouwstijl zal terugkomen in de look & feel van de appartementen.


toegevoegde waarde

Een uniek project waarin alle disciplines van Ruijters een belangrijke rol spelen. Zo verzorgen Ruijters Woningmakelaars en Ruijters Bedrijfsmakelaars de verhuur van de appartementen en commerciële ruimte. Het projectmanagement ligt in handen van Ruijters Vastgoedmanagers en de transformatie is gecoördineerd door Ruijters Assetmanagers. Een unieke toegevoegde waarde, allemaal binnen één bedrijf.


de appartementen 

De appartementen variëren in grootte en hebben een unieke verdiepingshoogte die het wonen in dit Rijksmonument bijzonder maakt. Er zal dan ook een kwalitatief hoogwaardig opleverniveau worden nagestreefd. Daarvoor gaan we een stapje verder dan gebruikelijk. De appartementen zullen een luxe afwerking krijgen en deels gestoffeerd worden opgeleverd. Zo wordt uniformiteit gecreëerd in o.a. de zonwering en zonsverduistering. Dit om de unieke en hoogwaardige uitstraling van dit monumentale object maximaal te behouden. De huurprijzen zullen beginnen vanaf € 850,-.
 

Zie jij jezelf al hier wonen? Neem dan contact op met onze makelaar via 043 329 2900 of mail naar woningmakelaars@ruijters.nl