Terug naar overzicht

Wonen in het Sphinxkwartier

Start verkoop op 8 september a.s.

Schrijf u nu in via de projectpagina www.woneninsphinxkwartier.nl en kom naar het start verkoop event op zaterdag 8 september.

In september start de verkoop van 57 koopwoningen in het Sphinxkwartier in het hart van Maastricht. Een mix van ruime appartementen, luxe penthouses en mooie stadswoningen met tuin. De straten zijn autoluw en de bewoners kunnen gebruikmaken van een eigen ondergrondse parkeergarage. De architectuur van de woningen verwijst subtiel naar het industriële verleden van het Sphinxkwartier. De namen van de woningen en appartementen verwijzen naar het internationale verleden van de keramische industrie. Het Sphinxkwartier bevindt zich in het stadshart van Maastricht, dicht bij levendigheid en gezelligheid terwijl u tegelijkertijd geniet van de charme van een rustig park. Op loopafstand vindt u winkels, restaurants, terrassen, gezellige straatjes, talloze monumenten en een ongekende historie.

- Cielo: midden in de stad, mét het genot van een tuin

Cielo bevindt zich centraal in Sphinxkwartier en bestaat uit 36 grondgebonden stadswoningen met tuin. 24 woningen zijn bestemd voor verhuur en 12 voor verkoop.
Met maar liefst 6 typen en een gebruiksoppervlak variërend van 118-204 m² sluiten de woningen naadloos aan op de wensen van de moderne stedeling. Enkele woningen hebben een mooi dakterras. De woningen liggen aan karakteristieke binnenstedelijke straten die bovendien autoluw zijn.

De architectuur van de woningen verwijst naar het industriële verleden van het Sphinxkwartier. Zo doet de vormgeving van het metselwerk in de gevel denken aan de architectuur van de oude fabrieken en het monumentale Eiffelgebouw. In deze licht terugliggende metselwerkvlakken zijn de raamopeningen geplaatst, soms groot, soms klein. Bovendien roepen de terugliggende metselvlakken herinneringen op aan de stapeling van kopjes of kommetjes zoals die vroeger op deze plek door Sphinx werden geproduceerd.

De gevels hebben een plint van natuursteen die aansluit op de natuurstenen elementen in de openbare ruimte. Alle woningen beschikken over een parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage. Deze is rechtstreeks bereikbaar vanaf de Maagdendries. Bij de hoeken van Cielo aan De Cassij bevinden zich twee entreeportalen die vanaf de straat direct toegang geven tot de parking.

- Gustav: ruime appartementen, ontworpen voor morgen

Het appartementencomplex Gustav bestaat uit 5 typen appartementen verdeeld over 4 verdiepingen. Het gebruiksoppervlak varieert van 58 tot 111 m². Alle appartementen beschikken over een balkon, terras of stadstuin. De woonkamers hebben een open keuken. Naast de hoofdslaapkamer zijn alle appartementen voorzien van een tweede slaapkamer of en suite studeerkamer. De badkamers hebben een dubbele wastafel, douche, ligbad en toilet. Daarnaast heeft elk appartement een separaat toilet met fontein. En een ruime berging. De verdiepingen zijn bereikbaar via twee liften of het trappenhuis. Die bieden ook toegang tot een eigen parkeerplaats onder het complex. De bewonerspostbussen bevinden zich op de begane grond, bij de entree.

- Gustav: zicht op Maastricht vanuit een luxe penthouse

De riante penthouses boven op de 5e verdieping van appartementencomplex Gustav variëren qua gebruiksoppervlak van 150 tot 194 m². De ruime open keuken en woonkamer hebben een schuifpui of openslaande deuren naar het dakterras. Dat biedt een spectaculair uitzicht op de historische binnenstad, het monumentale Eiffelgebouw, het levendige Sphinxkwartier of het groene Frontenpark.
De penthouses hebben 2 of 3 slaapkamers. In de hoofdslaapkamer kan een inloopkast worden toegevoegd. De badkamer biedt ruimte aan een inloopdouche, ligbad, dubbele wastafel en toilet. Daarnaast beschikt elk penthouse over een separaat toilet met fontein. En over twee ruime bergingen. De penthouses zijn bereikbaar via een lift of het trappenhuis. Die bieden ook toegang tot een eigen
parkeerplaats onder het complex. De bewonerspostbussen bevinden zich op de begane grond, bij de entree.

Schrijf u in via de projectpagina www.woneninhetsphinxkwartier.nl en kom naar het start verkoopevent op zaterdag 8 september. 

Straatbeeld Gustav - ruime appartementen en luxe penthouses
Straatbeeld Cielo - midden in de stad mét het genot van een tuin