Terug naar overzicht

Lindenkruis te Maastricht

Nog maar enkele riante herenhuizen beschikbaar

Lindenkruis 
In de Maastrichtse wijk Statenkwartier ontstaat Lindenkruis. Een duurzaam woongebied dat in deze fase plaats biedt aan 16 stadswoningen, patio’s en herenhuizen met een eigen tuin en een ondergrondse parkeergarage. Hoven, pleintjes en groen completeren het woongebied. Lindenkruis ligt midden in de Maastrichtse binnenstad, op vijf minuten loopafstand van de Markt, het Vrijthof en het Frontenpark. 

Tijdens de eerste fasen van Lindenkruis zijn eigentijdse stadswoningen, herenhuizen en appartementen gebouwd met een eigen parkeergarage onder het Lindenkruishof. In fase 3 wordt deze stijl doorgetrokken. Verheij Architecten tekende in deze fase vier patiowoningen. DEDRIE Architecten ontwierp voor Lindenkruis opnieuw zes eigentijdse herenhuizen, twee stadswoningen en één unieke hoekwoning. De drie herenhuizen aan de Capucijnenstraat zijn ontworpen door INEX Architecten. 

De woningen van Lindenkruis voorzien in alle hedendaagse wooncomfort, beschikken over energielabel A en zijn aangesloten op de stadverwarming van Lindenkruis. Op de begane grond wordt vloerverwarming aangelegd, op de verdiepingen worden radiatoren geplaatst. De woningen worden uitgevoerd in metselwerk met veelal hardstenen en betonnen detailleringen. De buitenkozijnen zijn gemaakt van hardhout, de daken zijn bedekt met keramische pannen. De hemelwaterafvoeren en dakafwerkingen zijn van zink. De woningen hebben een eigen parkeerplaats in de parkeergarage onder het Lindenkruishof. 

HERENHUIS TYPE T 
Aan de karakteristieke Capucijnenstraat worden riante herenhuizen met extra hoge plafonds gebouwd. Het totaal gebruiksoppervlak van deze woningen bedraagt circa 225 m² op een royale stadskavel van 119 m² tot 127 m². Deze huizen zijn uniek in de Maastrichtse binnenstad doordat ze aansluiten op de omvang en allure van de oude herenhuizen op de singels. Op de begane grond bevinden zich de keuken en de woonkamer, die direct toegang geeft tot de intieme stadstuin. Ook is er een apart toilet. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich op iedere verdieping twee ruime slaapkamers, een badkamer en een apart toilet. Daarnaast biedt de zolderverdieping met dakkapel aan de voorzijde nog aanvullende ruimte. Aan de achterzijde kan naar keuze een tweede dakkapel worden geplaatst. De zolder is bereikbaar via een vaste trap. In de tuin bevindt zich een berging. 

HERENHUIS TYPE P 
Aan de straat Lindenkruis worden riante herenhuizen met extra hoge plafonds gebouwd. Het totaal gebruiksoppervlak van deze woningen bedraagt circa 220 m² op een royale stadskavel van 118 m² tot 144 m². Deze huizen zijn uniek in de Maastrichtse binnenstad doordat ze aansluiten op de omvang en allure van de oude herenhuizen op de singels. Op de begane grond bevinden zich de keuken en de woonkamer, die direct toegang geeft tot de intieme stadstuin. Ook is er een apart toilet. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich op iedere verdieping twee ruime slaapkamers, een badkamer en een apart toilet. Daarnaast biedt de zolderverdieping met dakkapel aan de voorzijde nog aanvullende ruimte. Aan de achterzijde kan naar keuze een tweede dakkapel worden geplaatst, of zonnepanelen. De zolder is bereikbaar via een vaste trap. In de tuin bevindt zich een berging. 


Klik hier om direct de verkoopdocumentatie te downloaden. Vragen en/of aanvullende informatie? Neem contact met ons kantoor in Maastricht op: 043-3292929.