Terug naar overzicht

La Cubanita opent tweede zaak in Limburg

Cubaans genieten in hartje Heerlen

In het najaar van 2015 openden Etienne Hazen en Ralf Staps hun eerste La Cubanita in hartje Maastricht. Daarmee waren zij de eersten die deze Cubaanse tapasformule naar het Zuiden brachten. Na het succes in Maastricht zijn zij anderhalf jaar later klaar voor een tweede zaak in het centrum van Heerlen, aan de Honigmannstraat 29. Wij spraken de twee ambitieuze ondernemers over hun plannen om ook Heerlen kennis te laten maken met het genieten van de mooie dingen des levens.


over de ondernemers... 

Ralf en Etienne werkten al ruim 6 jaar samen bij Foroxity Filmarena voordat zij samen de stap namen om een tapasrestaurant te openen. Ralf vertelt: “We hebben vaker gespard over een eigen zaak en merkten dat we over veel dingen hetzelfde dachten. We vullen elkaar goed aan en weten wat we aan elkaar hebben. Toen de kans zich voordeed een vestiging van La Cubanita in Limburg te openen, werden we na wat onderzoek steeds enthousiaster en hebben we de sprong gewaagd.”
 

Maastricht

“We hadden eerder nog nooit van La Cubanita gehoord.” vertelt Etienne. “Het was de eerste vestiging hier in het Zuiden. De dichtstbijzijnde vestiging lag destijds in Eindhoven. Van het een kwam het ander en in overleg met de franchisegever ontstond het idee om in Maastricht te beginnen. Ralf vult aan: “We hadden dezelfde doelen en ambities. Maastricht was dé stad om onze eerste vestiging te openen. Een stad met een gezellige sfeer waar genieten voorop staat. Dat sloot perfect aan bij de visie van La Cubanita. En vanuit daar konden we altijd uitbreiden naar Heerlen, Sittard en wie weet waar nog meer.”


tapas meets urban city 

De vestiging in Maastricht bleek al snel een succes. Etienne: “Gelukkig liep alles zoals we hadden gehoopt en gepland en zijn we gaan nadenken over onze volgende stap. Heerlen is een stad die enorm aan het groeien is de laatste tijd. Er komen steeds meer nieuwe ondernemers bij, de gemeente investeert in haar toekomst en het er hangt een goede sfeer. Heerlen profileert zich meer en meer als urban city wat weer heel goed bij ons concept past.”

financiering anno 2017 

Voor het compleet maken van het financiële plaatje, wordt gebruik gemaakt van crowdfunding. “Dat gaat via Horeca Crowdfunding Nederland. Zij kijken naar verschillende ondernemers die op zoek zijn naar een financiering voor hun horecaconcept. De praktijk leert dat horecaconcepten via een reguliere bank niet of nauwelijks te financieren zijn. Crowdfunding biedt de ideale oplossing. Horeca Crowdfunding Nederland heeft een breed netwerk aan investeerders die dit soort ideeën graag financieren.” Ralf vult aan: “Het is een hele leuke manier van financieren omdat we een heleboel mensen hebben die in ons en ons idee geloven en daarin willen investeren. Iedereen mag meedoen, investeren kan al vanaf €250. We leggen zelf ook een deel in en daarnaast doet de eigenaar nog een bijdrage voor de verbouwing van het pand. De rest zal via crowdfunding bij elkaar gebracht worden.”


Vanaf maart zullen Etienne en Ralf druk aan de slag gaan met de verbouwing. “We hopen in mei open te gaan” vertelt Etienne. “De keukentekeningen zijn al gemaakt en alle voorbereidingen zijn al in volle gang. Het wordt een leuke en spannende tijd!”