Terug naar overzicht

Het Maankwartier

een nieuw gezicht voor Heerlen

Een verbinding van twee stadsdelen. En een integratie van station en stad. Maar vooral een kosmische plek om te wonen, werken en winkelen. Het Maankwartier is heel veel. Ontdek wat Maankwartier voor u betekent. Maankwartier lijkt van buiten wel een berg. Licht en hoopvol. Gelegen midden in de stad, maar toch een wereld op zich. Vol leven en emotie. Stads en groen tegelijk, met volop bomen, bloemen en planten. Maankwartier is een hymne aan de maan. Een icoon voor de stad.

Maankwartier ligt midden in Heerlen. En Heerlen is weer het centrum van Parkstad. Een stedelijk gebied, in een groen glooiend landschap met in totaal meer dan 250.000 inwoners.

Ooit het middelpunt van de mijnindustrie, maakt de stad de laatste jaren een inhaalslag. Heerlen trekt steeds meer creatieve en innovatieve bedrijvigheid aan. Daarvoor zijn speciale bedrijventerreinen ingericht zoals Coriopolis en het grensoverschrijdende Avantis. Het centrum van Heerlen wordt dan ook omgeven door kennisinstituten als Zuyd Hogeschool, de Open Universiteit en de Technische Hogeschool Aken.

Vernieuwende initiatieven van kunstencentra, cultuurhuizen en podia brengen de dynamiek van de industriële hoogtijdagen terug in de stad. Zoals het recent gerenoveerde Glaspaleis uit 1935. Dat huisvest tegenwoordig een multifunctioneel cultuurcentrum, met onder andere een filmhuis en het museum voor moderne en hedendaagse kust. In Heerlen valt altijd iets nieuws te ontdekken!

In het Maankwartier reiken de noord- en zuidzijde van Heerlen elkaar over het spoor de hand. Maankwartier maakt de stad heel. Het station dat altijd een barrière is geweest, wordt opgenomen in een dynamisch nieuw stadsdeel. Waar winkelen, horeca, wonen en kantoorruimtes worden gecombineerd in een betoverende microkosmos.

Wat elders ondenkbaar is, is in Maankwartier vanzelfsprekend. Indrukwekkende luchtbogen, hardstenen trappen, majestueus hoge plafonds; in Maankwartier kan de moderne stadsmens opgelucht ademhalen. Zo kan het dus ook! Niet gebouwd voor rendement, maar om de ziel te voeden. "Het gaat er niet om wat we uit deze plek kunnen halen. Het gaat om wat je teruggeeft aan de stad"

noord

Dit is het gedeelte tussen de Hoppenhof, Looierstraat en Spoorsingel. Hier vindt u straks appartementen, winkels, het Maanplein met de ingenieuze zonnespiegel (de Heliostaat), het Noordplein en een ondergrondse parkeergarage.

zuid

Dit is het gedeelte grenzend aan het Stationsplein en de Saroleastraat. Hier zijn appartementen, winkeltjes, een gedeelte van het hotel, een parkje en een ondergrondse parkeergarage gepland.

plaat

Dit deel is de verbinding tussen de zuid- en de noordzijde van Maankwartier en ligt als een plaat over de bundel van treinsporen. Hier komen het nieuwe NS-station, NS-winkeltjes, kantoren en een gedeelte van het hotel.

interesse?

Klik hier voor meer informatie over de beschikbare woningen of maak geheel vrijblijvend een afspraak met onze projectmakelaar voor meer informatie.