Terug naar overzicht

MinBinZK: Geen gedwongen woningverkoop gedurende coronacrisis

Hypotheekverstrekkers gaan op zoek naar oplossingen voor woningeigenaren die als gevolg van de coronacrisis hun hypotheeklasten niet kunnen opbrengen. Tot (ten minste) 1 juli 2020 zullen banken niet overgaan tot gedwongen verkopen van woningen.

Alle verantwoordelijkheden en verplichtingen van de woningeigenaren blijven onverminderd van kracht. Daarnaast vervalt de opschorting van gedwongen verkoop als er sprake is van criminele activiteiten, fraude, oneigenlijk gebruik van de woning of bedreiging. Oplossingen die hypotheekverstrekkers kunnen bieden is het hanteren van andere betalingstermijnen of het uitstellen van betaling van de hypotheeklasten.

In de periode tot 1 juli 2020 blijft verkoop naar aanleiding van achterstallige betalingen wel mogelijk indien de kredietverstrekker en de woningeigenaar gezamenlijk besluiten dat dit voor beide partijen nu de beste oplossing is. Er zijn namelijk situaties waarin het duidelijk is dat de woningeigenaar ook op lange termijn de vaste hypotheeklasten niet kan dragen en hij op korte termijn een andere geschikte woning kan betrekken.

De opschorting van gedwongen verkoop is afgesproken tussen de minister voor Milieu en Wonen, hypotheekverstrekkers en woonpartijen (NVB, VvV, NHG en VEH).

Meer informatie?

Ruijters Financiële Diensten kijkt graag samen met u naar de mogelijkheden om over te sluiten naar een andere (gunstigere) hypotheekverstrekker. De kans is groot dat dit u een financieel voordeel kan opleveren. Laat u zich door ons informeren over de mogelijkheden. Wij staan graag voor u klaar. 

financieeladviseurs@ruijters.nl
043-3292945

Bron: https://www.seh.nl/kennisbank/2020/openbaar/minbinzk-geen-gedwongen-woningverkoop-gedurende-coronacrisis