Terug naar overzicht

Nieuw! Avenue Ceramique 160

Buro van Rooijen | Luxe Tuininrichting | Personal Trainingstudio "Eet - Beweeg - Ontspan"

Wie regelmatig over de Avenue Céramique (Céramique, Maastricht) rijdt, is het zeker niet ontgaan: hier bruist het! Na een flinke verbouwing gingen deze maand de deuren open van Avenue Céramique 160. Dé nieuwe locatie van Roderick van Rooijen en Gerda Remmers. Zij geven met Buro van Rooijen, Luxe Tuininrichting én een Personal Training Studio “Eet Beweeg Ontspan” invulling aan deze gave zichtlocatie. 


Het is wel heel aantrekkelijk om na een intensieve work out in de personal trainingsstudio van Gerda een uurtje te ontspannen in een van de jacuzzi’s die in de showroom van Roderick staan. Gelukkig kun je alles wat hier te zien is, ook bij je thuis realiseren!  Want voor een uniek tuinontwerp kun je bij Roderick en zijn team terecht. Met een trainingsstudio in de kelder, architectenbureau én showroom is de locatie aan de Avenue Céramique 160 een ware hotspot geworden in Céramique.


“Sinds maart 2011 bestaat Buro van Rooijen, een architectenbureau wat zich specialiseert in tuin en landschap, voornamelijk in het hogere segment.” vertelt Roderick. “Vanuit daar is het idee ontstaan voor dit concept. We ontwerpen en richten veel tuinen in en zien daarbij veel buitendouches, jacuzzi’s en zwembaden voorbijkomen. Voorheen verwees ik mijn klanten voor voorbeelden door naar de website van de leverancier van bijvoorbeeld een buitendouche maar later heb ik een eigen website opgezet met een catalogus van al onze producten. Mét betalingssysteem, want als je een buitendouche ziet die je graag zou willen, kun je hem direct bestellen. Dat liep uiteindelijk zo goed, dat ik besloot een fysieke winkel te openen. Zo kunnen de mensen de tuininrichting in het echt zien, voelen en ervaren.  In tegenstelling tot andere winkels voor tuininrichting, waar je vaak 10 tafels naast elkaar ziet staan, gaat het hier echt om de beleving. Het draait niet om de verkoop van de spullen, dat is niet de corebusiness. Het ontwerp en de inrichting worden op elkaar afgestemd: het is een totaalconcept. Soms komen mensen binnen voor een parasol en kunnen we voor hen uiteindelijk ook een stukje tuinontwerp verzorgen via Buro van Rooijen. En andersom: ze beginnen bij ons ontwerpteam en kiezen de inrichting naderhand uit in onze showroom. Het is een wisselwerking!”

Nóg een wisselwerking die hier plaatsvindt, is er een die je misschien niet meteen verwacht. Loop de trap af en je waant je in een geheel andere setting! Hier heeft Gerda, vriendin van Roderick, voedingsconsulente én personal trainer, haar eigen studio “Eet Beweeg Ontspan”. “Waar de meesten sportscholen zich focussen op schema’s of groepslessen, leggen wij de nadruk op personal training, één op één. Je kunt bij ons terecht voor privé training, als koppel of in een groep van maximaal 4 personen. De focus blijft echter op elke persoon individueel liggen, omdat niet iedereen dezelfde doelen nastreeft. Elk trainingstraject is daarom maatwerk”


“Naast de trainingen geven we ook persoonlijk voedingsadvies. En doordat we één op één werken, zien we ook dat onze klanten hun doelen – of dat nou afvallen, gespierder worden of gewoon een fitte en gezonde levensstijl behouden is – behalen. Niet één keer, maar steeds weer. Dat is het leukste aan wat we doen! Ik ben continu lekker bezig met sport en voeding. Dat is waar mijn passie ligt. Het voelt helemaal niet als werken als ik daarmee bezig ben.” vertelt Gerda. “En ik zit altijd lekker in de tuin als zij aan het sporten is!” vult Roderick lachend aan. “Het is super om van je passie je werk te kunnen maken, zowel Gerda als ik hebben dat. Dat is ook wat ons onderscheidt. En dat op een toplocatie met super exposure.”