Terug naar overzicht

Aan de Kei

Valkenburg aan de Geul krijgt een geheel nieuw woon-winkelhart

Een gezellig centrum met appartementen, winkel en een ondergrondse parkeergarage. Ontworpen met respect voor de karakteristieke bouwstijlen- en materialen van Valkenburg, hetgeen zorgt voor een sfeervolle beleving.


Op de begane grond is maar liefst 5.100 m2 gereserveerd voor commerciële activiteiten, waarvan nog enkele winkelruimtes te huur zijn. Een unieke kans voor ondernemers in de detailhandel, commerciële dienstverlening of recreatie om zich te vestigen in Valkenburg. 


Centrumplan Valkenburg

Aan de Kei maakt onderdeel uit van het Centrumplan van de gemeente Valkenburg aan de Geul. De bestaande stadsstructuur wordt versterkt door de huidige “openbare leegte” om te bouwen naar “openbare ruimte”. Dit door de realisatie van nieuwe woningen en winkels. Het project beslaat het gebied tussen de Reinaldstraat, de Louis van der Maesenstraat, de Dr. Erensstraat en de Sint Pieterstraat. Aan de Kei ligt centraal ten opzichte van verschillende uitvalswegen en bevindt zich op loopafstand van station Valkenburg.


Winkels, woningen én een parkeergarage

Op de begane grond wordt een in hoogte verspringende winkelplint gerealiseerd met winkelruimtes die variëren van 69 m2 tot 725 m2, en bieden daarmee ruimte aan ondernemingen van verschillende groottes. Eebn nieuwe straat in het hart van Aan de Kei, de Irmengardpassage, koppelt het winkelgebied aan het bestaande winkeltraject en horecagebied van het centrum van Valkenburg hetgeen zorgt voor de natuurlijke aanloop van klanten.

Op de verdiepingen biedt Aan de Kei appartementen voor elke woonwens. Het plan omvat 53 woningen, waarvan 33 koop- en 20 huurappartementen in verschillende types, elk met hun eigen charme. Alle appartementen beschikken over een ruim balkon en/of terras, een eigen vaste parkeerplaats én een privé berging. 

Onder de winkels bevindt zich een parkeerkelder die bestaat uit twee lagen. Die niet alleen toegankelijk is voor bewoners, maar ook voor het publiek. De garage zal als “bronpunt” gaan fungeren: het begin- en eindpunt van een (winkel)bezoek aan het centrum van Valkenburg.


Kenmerkende sfeer

De eenvoud en coherentie van het architectuurbeeld en de gebouwgevels laten vrijheid in het gebruik van de achterliggende ruimtes. De gebouwen die onderdeel uitmaken van Aan de Kei worden uitgevoerd in Mergel, Belgische blauwe hardsteen, (gelige) baksteen en pleisterwerk. De gebruikte (gevel)materialen zijn niet alleen duurzaam en onderhoudsarm, ze geven het project ook cachet en zorgen voor een behaaglijke en vriendelijke uitstraling.


Medio 2016 gereed

Inmiddels is de bouw van het nieuwe woon- en winkelhart van Valkenburg in volle gang en worden de appartementen en winkelruimten naar verwachting medio 2016 opgeleverd aan de nieuwe bewoners en gebruikers.