Terug naar overzicht

nieuwbouw in Sittard

11 perfecte woningen voor starters in Hoogveld


Een fris, nieuw huis dat tot in de puntjes is afgewerkt en voorzien van alle moderne gemakken van nu: dat zijn slechts enkele van de voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning. De 11 riante nieuwbouwwoningen in Hoogveld, welke ontwikkeld worden door Mulleners Vastgoed, zijn perfect voor de starters op de woningmarkt. Maar wat komt er nou allemaal kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning? En misschien nog wel belangrijker: wat betekent dat op financieel gebied?


Bij starters leeft vaak het idee dat een huis kopen niet haalbaar is. “Dat is onterecht!” aldus Raf Crombag. Raf is erkend financieel adviseur bij Ruijters financieel adviseurs en helpt iedereen die komt kijken op de woningmarkt graag op weg. “Wat vaak blijkt is dat je voor bijna hetzelfde geld als het huurbedrag ook een hypotheek kunt krijgen. Of het mogelijk is, hangt af van vele factoren zoals inkomen, arbeidscontract en dergelijke. Ook als je een tijdelijk contract, flexibel werkt of zzp-er bent, zijn er een hoop mogelijkheden. Daarom is het verstandig om eens om tafel te gaan zitten met een financieel adviseur. We kunnen samen de wensen in kaart brengen en de huidige financiële situatie. Zo bepalen we samen het maximale bedrag dat je kunt besteden.”


“De gemiddelde netto maandlast is al mogelijk vanaf € 635,-! Natuurlijk is dit bedrag afhankelijk van ieders persoonlijke situatie maar het geeft al een goed voorbeeld. We zijn hierbij uitgegaan van een annuïteitenhypotheek met een rentevaste periode van 20 jaar. Ook met de inrichting van de woning is rekening gehouden zoals de keuken, vloer, wandafwerking én tuin!” vertelt Raf.